Elena Rizea

Meet our next judge for BKSD12… Elena Rizea, ROMANIA

Cariera mea în dans a depășit 16 ani și a avut un parcurs variat: am început la 11 ani cu dans modern, am continuat în adolescență cu street dance și hip hop, iar ulterior am descoperit dansurile latino/ caraibice care mă reprezintă cel mai bine, în special salsa.
Până recent am făcut parte din Salsa Encanto, trupa reprezentativă a școlii de dans Encanto Dance Academy, una dintre cele mai apreciate trupe de salsa din țară și considerată cea mai bună în 2017 la Congresul Național de Salsa. Encanto a avut de-a lungul anilor reprezentații la toate evenimentele importante de salsa din România, dar și la festivaluri internaționale. Ne-a plăcut și pe la tv, așa că am fost invitati la mai multe emisiuni televizate, am primit 4 de DA la ”Românii au Talent” pentru semifinal și am fost semifinaliști la ”România Dansează”.
Împreună cu partenerul meu de dans, Ioannis Perdikaris, am participat la concursuri naționale și internaționale, la început ca amatori și ulterior la diviziile de profesioniști. Ne mândrim cu primul titlu internațional obținut de Encanto, fiind Campioni Balcanici la Balkan Salsa Open – Borovets, Bulgaria în 2014. În 2016 am ocupat Locul III la International Danubian Salsa Competition, fiind singurii reprezentanți ai României pe podium, la fel și la World Latin Dance Cup – Greece Qualifiers 2015, obținând acolo și calificarea pentru semifinala de la Miami.
Momentan activez la Encanto Dance Academy, ca instructor și coregraf al diviziilor latino pentru copii de peste 6 ani. Susțin fenomenul salsa în Constanța și în România atât prin copiii pe care îi pregătesc, prin prezența constantă la evenimentele naționale de acest gen, ca parte din organizarea concursului național pentru amatori ”Latin Fever Cup” și ca jurat în concursurile de dans.

Leave a Reply